Sukelluskokemus ei ole kaikki kaikessa,
mutta osaaminen on!

LEIRILLE HOSSAAN

Jo talvella usein asiaa mietin,
ja Kainuun kesässä hetken vietin.
Ajattelin et lomaa töistä jos saan,
lähden taas leirille Hossaan.

Onhan leiriä pidetty jo kymmeniä kaksi,
vieläkö tulla se voi paremmaksi?
Mieli taas kaipaa Kirkkaisiin vesiin
ja monet muistot näin tuo se esiin.
Mukava ois nähdä taas monia tuttuja,
kertoa ja kuulla hauskoja juttuja.

Hossassa viettää voi mukavaa aikaa,
siellä on jotenkin jotakin taikaa.
Siksi siis Hossaan uudelleen mieli,
siellä löytyy aina yhteinen kieli.
Siellä ei kukaan oo piika tai renki,
kaikki yhdistää Hossan henki.

Ois mukava sukeltaa
taas kirkkaaseen veteen,
taitaa tulla
Hossan matka taas eteen.
©2009, Mika Piironen
(Neljä reissua 2006-2009)

Olitpa sitten jo jonkin aikaa sukeltanut tai juuri aloittanut, tämä leiri on juuri sinua varten. Hossan leirillä sukelletaan paljon ja hiotaan samalla sukeltamisen perustaitoja. Samalla koetellaan hieman perinteisen harrastussukelluksen rajoja: rasteilla mm. tehdään puutöitä ja etsitään kadonneita aarteita. Tekemällä oppii!

Ajankohta

Leiri alkaa tiistaina 27.6.2017 klo 8.00. Leirille voi majoittua jo aloittamispäivää edeltävänä päivänä kello 16.00 alkaen ja samoin leirin päätyttyä voi majoittua vielä viimeisen leiripäivän jälkeisen yön ja sitten lähteä virkeänä kotimatkalle.

Majoitus

Leirillä on yhteismajoitus Jatkonsalmen kämppäkartanossa, jonne pääse ajamalla Hossan retkeilyalueen Luontokeskukselta alkavan Jatkonsalmentien päähän. Majoituksessa on patjat, tyynyt ja peitot, mutta ei liinavaatteita, joten mukaan tarvitset lakanat, tyynynpäällisen ja pyyhkeen. Nukkua voi toki myös makuupussissa. Majoitus on ensi sijassa varattu sukeltaville leiriläisille. Jos tilaa on, myös ei-sukeltaville pyritään järjestämään kämppämajoitus.

Jatkonsalmen pihassa voi asua myös asuntoautossa tai -vaunussa. Mikäli kuitenkin haluat oman majoituksen, voit vuokrata mökin Hossan Luontokeskuksesta, puhelin 020 564 6041 tai 050 384 4692 (Ari Juntunen)

Ruokailut

Leirillä on täysihoito. Leirillä tarjotaan päivittäin kaksi lämmintä ateriaa ja lisäksi aamu- ja iltapala. Leirillä tarjottava ruoka on vähälaktoosista. Erityisruokavaliota noudattaville valmistamme mahdollisuuksien mukaan ko. ruokavalion mukaista ruokaa, kunhan siitä mainitaan ilmoittautumisen yhteydessä.

Leiriä edeltävänä päivänä iltapalaa on tarjolla leirille saapuville n. 22.00 asti.

Hinnasto

Leirinviikon hinta täyshoidolla on 385 €. Muut hinnat löydät oheisesta hinnastosta.

Varusteet

Jokainen leiriläinen tuo mukanaan omat sukellusvarusteensa. Seppo Järvinen laati vuosien leirikokemuksella tarkistuslistan, joka on nyt päivitetty leirilletulijan varustarkistuslistaksi.

Sukeltaminen

Sukeltaminen leirillä tapahtuu ryhmissä ohjelman mukaan. Ryhmiä ohjaavat tehtävärasteilla kokeneet kouluttajat. Leiriohjelma tulee tänne kun se on saatu laadittua.


©2017 Sukellus-Hossa ry.

Valid CSS! Valid HTML 5